De maatschappelijke stages zijn weer geweest.

Bij Modelmakerij Friedhoff kun je terecht voor een maatschappelijke stage, ook wel snuffelstage genoemd.

Rijnlands Lyceum :

De maatschappelijke stage is een vast onderdeel van het curriculum.

Iedere scholier loopt 30 uur stage gedurende zijn schoolloopbaan. De leerling op onze school loopt die stage niet in een jaar, maar het totale aantal uur wordt verdeeld over een aantal schooljaren.

De maatschappelijke stage op het Rijnlands Lyceum Sassenheim is een vorm van binnen – en buitenschools leren. Door vrijwilligersactiviteiten maken de leerlingen actief kennis met allerlei aspecten van de samenleving. Het is de bedoeling dat deze onbetaalde stages bijdragen aan het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid, het ontwikkelen van waarden en normen en het stimuleren van actief burgerschap. Wij willen tevens bereiken dat onze leerlingen hun vaardigheden ontwikkelen; vaardigheden als samenwerken, communiceren, organiseren, verantwoordelijkheid nemen en behulpzaam zijn.

Voorbeelden

De eerste en tweede klas verzorgen elk jaar een kerstmarkt voor het goede doel. Daarnaast hebben tweedeklassers heel veel boodschappen opgehaald voor de voedselbank.

Leerlingen uit 2 mavo liepen dit jaar stageop het landgoed Wassergeest waar zij zich bezig hielden met het onderhoud. Andere tweedeklassers hielpen bij de UNICEF Loop in Park Rusthoff. Zij hielpen het parcours klaar maken en bemanden stempelposten.Verder lopen leerlingen uit mavo 3, havo 4 en vwo 4 een individuele stage.

De stagecoördinator is de heer M. Algera.

Getagd , , , , , , , , , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.